Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další „super šmejdi“ v akci. Na internetu!

Na základě mých jistých zkušeností, jsem na internetu zjistil, že některé reklamy vždy mají (měli) několik společných specifických znaků: a) na nejproblematičtější lidská onemocnění b) na mimořádné až výjimečné výsledky v léčbě těchto nemocí, c) velmi zajímavé ceny díky mimořádným slevám, d) termínované, resp. limitované objednávky na nákup tohoto zboží. To mne přivedlo na myšlenku, že jde nejspíše o nějaké nekalé reklamy.

Ale začněme tím posledním, konkrétním případem. Po rozkliknutí reklamy na monitoru PC nebo notebooku se objeví blíže nejmenovaný portál se strohým názvem ZPRÁVA TÝDNE s tímto sdělením: V ČESKO SE DENNĚ TISÍCE OSOB STÁVAJÍ INVALIDY KVŮLI ONEMOCNĚNÍ KLOUBŮ. KDO SE JE CHYSTÁ ZACHRÁNIT?

Již v tomto textu mě zaujala gramatická chyba ve větě „V Česko se denně...,“kde by, pokud by měl být použit zlidovělý název Česko, mělo správně být uvedeno ve 2. pádě v „Česku“! Také v dalším pojednání na této reklamy nebylo vše OK, neboť tam bylo napsáno, že „…český student Petr Mládek představil jedinečný recept, který umožňuje plnou obnovu bolestivých kloubů….Peter měl úžasný nápad …Kdo si to v Česko bude moci za tři tisíce dolarů dovolit?... Jaká je podstata nápadu studenta Petr Mládek?….Viděli jste statistiky úmrtí v Česko? Pěkná patlanina, že?

To jsou tzv. markanty, které nasvědčují tomu, že jde nejspíše o zahraniční reklamu a ačkoliv většina textu je psána správně předpokládám, že v ryze české reklamě by se tolik gramatických chyb nevyskytlo. V článku není ani jednou zmíněna Česká republika v celém znění, ale jen Česko. To ovšem není zdaleka vše, co k reklamě na prezentovaný zázračný lék mám.

Nejdříve několik slov ke zmíněnému léku Artrovex. Nápad na nový lék je prý nový pohled na léčbu kloubů a periartikulárních tkání. Staré léky prý jen zastavily a pouze dočasně ulevily od bolesti, aniž by ovlivnily tělo na buněčné úrovni. Takže nejen že neodstranily samotné příčiny, aby se klouby i páteř postupně vrátily do předchozího stavu, ale někdy dokonce stav i zhoršily s každou další dávkou léku. Nová metoda spustila proces opravy chrupavky, protože zastavila proces rozkladu a odstranila zdroj infekce. Krev má proto opět volný přístup ke kostní tkáni kloubu , čímž může začít jeho regenerace. Lék nahrazuje nedostatek synoviální tekutiny a tak obnovuje funkčnost kloubu a zvyšuje flexibilitu. Bylo zapotřebí úsilí velkého množství lékařů a odborníků, aby se podařilo vytvořit účinný lék podle navrženého receptu, který léčí klouby v jakémkoliv stavu a věku. Protože sám trpím těmito problémy kloubů (kolen), rád bych věřil tomu, že tento lék existuje a jeho proklamovaná účinnost je skutečně pravdivá. Nechci brát nikomu naději, ale protože mám s podobnými „zázračnými“ léky mám,bohužel, špatné zkušenosti, jsem k proklamovanému léku více než skeptický. Obávám se, že nebudu jediný.

Údajný efekt, výsledky, úspěchy léčby, stejně jako výroba a prodej léku ARTROVEX, jak se lék jmenuje, je však podezřelý hned z několika dalších důvodů. Např. způsobem prodeje a cenou za tento lék, Domnívám se, že pokud by měl být tento lék svými účinky skutečně „světovou senzací“ v léčbě nemoci kloubů, o to větší jsou moje pochybnosti o korektnosti a pravdivosti reklamy, Podle reklamy lék byl (údajně) v ČR vynalezen, v ČR se také (údajně) vyrábí a prodává, ale také z poněkud nepochopitelných důvodů lék nebyl (údajně) uvolněn k výrobě, prodeji a k léčbě v jiných státech EU či jinde. Nejsem ve expert ani ve farmatheutice, ani ve zdravotnictví, nicméně si myslím, že taková praxe není možná, protože pro oblast výzkumu, výroby a prodeje léků existují závazné mezinárodní podmínky. Domnívám se tedy, že není možné, aby tak vynikající lék, jak je o něm referováno (dá-li se tomu vůbec věřit a v tomto směru tomu nevěřím), nebylo možné dát rovněž k dispozici stejně nemocným lidem v jiných státech než v České republice. Nemluvě o tom, že pokud by takový „senzační“ lék skutečně existoval, proč nemají tento lék k dispozici čeští specialisté-therapeuti, ale je prodáván touto nezvyklou cestou?

Pokud jde o cenu tohoto léku, podle výrobních nákladů by lék měl stát 1.700,-Kč. Údajně se však majiteli patentu , tedy jistému Petru Mládkovi s Asociací kardiologů a revmatologů podařilo snížit cenu o celých 50 % pro koncového zákazníka na cca 849,- CZK. Pozoruhodné přitom je, že navzdory této výhodné ceně se v pojednání o tomto léku mj. píše, že je nemožné vyléčit klouby za 849,-CZK! I toto konstatování něco napovídá. Několik slov k proklamovaným možnostem koupě tohoto léku. Jak je v reklamním pojednání uvedeno, zakoupit si tento lék je možné pouze následujícím způsobem:

Každý člověk, který (např.) do 30. října včetně (to je den, kdy čtenář reklamu čte) vyplní žádost, získá balíček "Artrovex" za 849 CZK. Jedná se o spojenou iniciativu Asociace kardiologů a revmatologů, aby k výrobku přitáhla pozornost obyvatel a ukázala, jak je účinný. Doufáme, že zafunguje slovní doporučení a že každá vyléčená osoba doporučí výrobek svým přátelům." Je však nutné poznamenat, že úvodní část tohoto návodu, resp. podmínka na zakoupení léku „Artrovex“, tj., že každý člověk, který do 30. října včetně vyplní žádost, získá balíček "Artrovex" za 849 CZK. ...atd., se opakuje každý den (dle mého zjištění více jak týden den co den) s tím, že každý den je cena limitována jako lhůta, při jejíž nedodržení jako že již nebude možné lék za tuto výhodnou cenu zakoupit. Jinými slovy to má znamenat, že pokud tak neučiníte dnes, zítra je už pozdě. Není, protože druhý den se tato podmínka opakuje znovu a tak to jde den za dnem!Z V neposlední řadě za pozornost také stojí, že cena je léku je uváděna v CZK, nikoli v Kč! Za pozornost stojí také zajímavá výzva , aby toto slovní doporučení každá vyléčená osoba doporučila tento výrobek svým přátelům. Takže zase tímto nestandardním způsobem!

Jak jsem v úvodu napsal, mám jisté zkušenosti s podobnými reklamami na léky, tedy i s podmínkami, které se týkají distribuce a cen. Jak je i z výše uvedeného patrné, cena léku je vázána na distribuci, která je vždy podmiňována či limitována časovým limitem a stejně tak je to i s lékem Artrovex. Vždy totiž bylo uvedeno, že zájemce může lék zakoupit jen pokud v ten samý den, kdy si reklamu pročítá, včetně) zašle objednávku a lék mu bude za zvýhodněnou cenu prodán. A cena byla vždy snížena, jak jinak, o celých 50 %!

Závěrem chci konstatovat, resp. zopakovat, že podobných nabídek se na internetu, v časopisech a jiných médiích vyskytuje celá řada. Zda jsou či nejsou nabídky reálné a zda jsou s nimi jejich uživatelé spokojeni, jak by měly také dokazovat odezvy kupujících v recenzích, mi také není známo. Protože však víme, čeho jsou „šmejdi“ schopni, jistě pro ně není žádný problém dodat nějaké foto , přidat smyšlené jméno a vymyslet si vzletný text, kterými recenzenti, tj. kupující vyjadřují spokojenost se na zakoupeným lékem, Já však, nevěřím ani těmto recenzím, Pokud se ovšem mýlím, zmíněný lék skutečně nejen existuje, disponuje referovanými účinky a vynikajícími výsledky a potenciální uživatelé jsou skutečně spokojeni, předem se omlouvám! Ale jak se říká, dvakrát měř, jednou řež nebo také, důvěřuj, ale prověřuj! Přiznávám, že se mohu mýlit, ale moje výše zmíněné zkušenosti s těmito „šmejdy“ mi taktně přikazují své spoluobčany upozornit, neřku-li varovat!

(Zdroj:http://cz8.artrovexnd.co TID=5DAB41B6005B7A52A60F2127&host=flusnlb.com&c=cz )

 

Jiří B a ť a. - 26.10.2019